taulaperiodica.cat

taulaperiodica.cat

L’Assemblea General de les Nacions Unides (ONU) ha proclamat el 2019 Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics (IYPT 2019), amb l’objectiu de celebrar la gènesi i el desenvolupament de la taula periòdica des del descobriment del sistema periòdic de Dmitri Mendeléiev, ara fa 150 anys.

Amb aquesta celebració es pretén, també, donar a conèixer el paper de la química en la recerca de solucions a reptes mundials com ara: el desenvolupament sostenible, el futur d’una energia neta, l’alimentació o la salut.

Des de la Societat Catalana de Química, societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans, juntament amb les entitats coorganitzadores, volem aprofitar aquesta celebració per donar a conèixer a la societat catalana la importància de la química en la nostra vida quotidiana. Per aquest motiu, estem impulsant i organitzant activitats dirigides, sobretot, a un públic infantil i juvenil amb el propòsit d’atreure joves talents a la química, fent especial èmfasi en el repte d’incorporar la dona a la ciència, i assegurar la propera generació de científics, enginyers i innovadors en aquest camp.

Per tal de poder comunicar i difondre els actes i les activitats organitzats amb motiu de l’AITP, s’ha creat aquest web i uns comptes a les xarxes socials (Twitter, Facebook i Instagram) que ens permeten comunicar i dinamitzar la celebració de l’AITP i de les activitats que s’organitzin a Catalunya.

El web ofereix, també, material educatiu als professors i professores, i  articles de divulgació científica, adreçat a tota mena de públic.

Aquesta celebració ha de servir també per a donar a conèixer la importància de l’empresa del sector químic en el context econòmic català, així com del coneixement i les investigacions generades des de les nostres universitats i centres de recerca.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: