—————————–8<———————————8<————————————–8<—————————————–
365 i ÚLTIMA #1TPdia [Obrim fil ]:
Ens fa molta il·lusió acabar el projecte “Una #TaulaPeriòdica al dia” traient la cara, tot enarborant la que ha estat la nostra ensenya, aquest 2019. El logo de l’#aitp2019 #iypt2019, amb els símbols N, C, O, H, Md i la cara de #Mendeléiev.
Som l’Eduard Cremades (@eduardcremades) i en Pep Anton Vieta (@pquimic) i aquesta foto és un colaix. Hem treballat a 4 mans però a distància, per fer realitat aquest projecte. BCN-Girona, en contacte gairebé diari al llarg de l’any, trobant-nos físicament 1 únic dia!
I aquest dia que ens vam trobar (i conèixer/desvirtualitzar!) va ser per fer una conferència conjunta a l’@IEC @SCQ_IEC sobre el projecte (que també vam preparar a distància, evidentment). Les nostres eines de treball han estat GoogleDrive, Gmail, Whatsapp i Tweetdeck.
Després d’haver dut a terme el projecte des de l'”anonimat” avui acabem traient la cara per donar-vos les gràcies. GRÀCIES! Per seguir el projecte i pel feedback amb comentaris, RT, likes, recomanacions, correccions… Gràcies a vosaltres ha estat un veritable projecte 2.0
També volem agraïr a la @SCQ_IEC, amb en @Carles_Bo al capdavant, la confiança. Sí, com molts ens vau advertir, això era una bojeria. I, què?
El repte era immens però us assegurem que la satisfacció d’avui i la diversió i aprenentatge del camí són molt més grans.
Satisfacció i sorpresa! No ens haguéssim pogut imaginar mai que el projecte tingués un ressò tan gran!
Que, si bé des de @LTPeriodica hem compartit i amplificat tot tipus de continguts relacionats amb la #TaulaPeriòdica i la celebració de l’#aitp2019 #iypt2019, és evident que el nostre producte estrella ha estat #1TPdia, essent el motiu dels èxits que comentàvem.
Hem rebut feedback vingut d’arreu del planeta. De l’estranger, Mestres com Poliakoff @periodicvideos o @ericscerri, genis com @compoundchem, institucions com @AmerChemSociety o @EuChemS, han celebrat el projecte i això emociona.
Twitter no té fronteres i piular en català no és cap limitació. Ben mirat, compartíem contingut escrit en llenguatge #universal, el llenguatge de la #química. H, He, Li, Be, B, C, N, O, F, Ne…
També et volem demanar disculpes. Disculpa’ns si la teva #TaulaPeriòdica preferida no es troba entre les 365. O si el projecte que heu dut a terme a la vostra escola tampoc hi és. L’únic motiu és aquest: El 2019 només ha tingut 365.
Hem volgut mostrar totes les cares de la #TaulaPeriòdica dels Elements Químics (no TP d’altres coses). Des de l’evolució històrica de la TP, a les diverses formes i dissenys que s’han anat proposant, fins als projectes #aitp2019 #iypt2019 d’arreu i de les nostres escoles.
…I la gran pregunta que ja anem sentint: “I demà, què?!”
Seguirem amplificant i fent d’altaveu de bones pràctiques, de recursos didàctics i de divulgació, amb l’objectiu de seguir contribuint a la tasca de la comunitat de divulgadors i comunicadors científics 2.0 en català.
I nosaltres seguirem amb la nostra tasca i passió. Seguirem fent el que més ens agrada que és acompanyar els estudiants de secundària en el seu camí, tot parlant-los de ciència. L’Eduard a l’@EscolaVirolai i en Pep Anton al @st_georgeschool
Ep! I seguim actius a Twitter
Perdoneu per aquest llarg fil. Després de tot un any rere un logo, avui teníem ganes de parlar-vos cara a cara. Ésser sincers i clars, saludar-vos i explicar-vos qui som, què hem fet, com ho hem fet i per què ho hem fet. A voltes oblidem que rere cada avatar hi ha persones.
Malgrat serà un any #CaCa desitgem que aquest any sigui apassionant, que la ciència us acompanyi i, el que és el + important, que us acompanyin els qui estimeu i que la força, salut i esperança no us abandonin. Molt bon 2020, AITP+1, amics i amigues!
-Eduard i Pep Anton