Gràcies! Comiat a 31/12/19

Amb aquest fil de tuits el 31 de desembre de 2019, després de publicar cada matí una Taula Periòdica dels Elements diferent, ens acomiadàvem des de Twitter del projecte #1TPdia i de l’AITP2019, i agraíem el seguiment i l’escalf rebut al llarg de l’any. Gràcies a tots!

—————————–8<———————————8<————————————–8<—————————————–

 

365 i ÚLTIMA #1TPdia [Obrim fil ⤵️]:

Ens fa molta il·lusió acabar el projecte “Una #TaulaPeriòdica al dia” traient la cara, tot enarborant la que ha estat la nostra ensenya, aquest 2019. El logo de l’#aitp2019 #iypt2019, amb els símbols N, C, O, H, Md i la cara de #Mendeléiev.

365

⤵️

Som l’Eduard Cremades (@eduardcremades) i en Pep Anton Vieta (@pquimic) i aquesta foto és un colaix. Hem treballat a 4 mans però a distància, per fer realitat aquest projecte. BCN-Girona, en contacte gairebé diari al llarg de l’any, trobant-nos físicament 1 únic dia!

⤵️

I aquest dia que ens vam trobar (i conèixer/desvirtualitzar!) va ser per fer una conferència conjunta a l’@IEC @SCQ_IEC sobre el projecte (que també vam preparar a distància, evidentment). 🛠Les nostres eines de treball han estat GoogleDrive, Gmail, Whatsapp i Tweetdeck.

⤵️

Després d’haver dut a terme el projecte des de l'”anonimat” avui acabem traient la cara per donar-vos les gràcies. GRÀCIES! Per seguir el projecte i pel feedback amb comentaris, RT, likes, recomanacions, correccions… Gràcies a vosaltres ha estat un veritable projecte 2.0

⤵️

També volem agraïr a la @SCQ_IEC, amb en @Carles_Bo al capdavant, la confiança. Sí, com molts ens vau advertir, això era una bojeria. I, què?😜

El repte era immens però us assegurem que la satisfacció d’avui i la diversió i aprenentatge del camí són molt més grans.

⤵️

Satisfacció i sorpresa! No ens haguéssim pogut imaginar mai que el projecte tingués un ressò tan gran!

❗️Piulant en català sobre un tema tan específic com és la #TaulaPeriòdica, el compte
@LTPeriodica (amb 1 any de vida) té avui 1283 seguidors i ha emès 2276 tuits.

⤵️

Que, si bé des de @LTPeriodica hem compartit i amplificat tot tipus de continguts relacionats amb la #TaulaPeriòdica i la celebració de l’#aitp2019 #iypt2019, és evident que el nostre producte estrella ha estat #1TPdia, essent el motiu dels èxits que comentàvem.

⤵️

Hem rebut feedback vingut d’arreu del planeta. De l’estranger, Mestres com Poliakoff @periodicvideos o @ericscerri, genis com @compoundchem, institucions com @AmerChemSociety o @EuChemS, han celebrat el projecte i això emociona.

⤵️

Twitter no té fronteres i piular en català no és cap limitació. Ben mirat, compartíem contingut escrit en llenguatge #universal, el llenguatge de la #química. H, He, Li, Be, B, C, N, O, F, Ne…

⤵️

També et volem demanar disculpes. Disculpa’ns si la teva #TaulaPeriòdica preferida no es troba entre les 365. O si el projecte que heu dut a terme a la vostra escola tampoc hi és. L’únic motiu és aquest: El 2019 només ha tingut 365.

⤵️

Hem volgut mostrar totes les cares de la #TaulaPeriòdica dels Elements Químics (no TP d’altres coses). Des de l’evolució històrica de la TP, a les diverses formes i dissenys que s’han anat proposant, fins als projectes #aitp2019 #iypt2019 d’arreu i de les nostres escoles.

⤵️

…I la gran pregunta que ja anem sentint: “I demà, què?!”

🙂 El compte @LTPeriodica seguirà actiu (si bé el ritme frenètic d’aquest any ha acabat), com espai des d’on es comptartirà actualitat, curiositats i dades rellevats sobre la #TaulaPeriòdica dels Elements Químics.

⤵️

Seguirem amplificant i fent d’altaveu de bones pràctiques, de recursos didàctics i de divulgació, amb l’objectiu de seguir contribuint a la tasca de la comunitat de divulgadors i comunicadors científics 2.0 en català.

⤵️

I nosaltres seguirem amb la nostra tasca i passió. Seguirem fent el que més ens agrada que és acompanyar els estudiants de secundària en el seu camí, tot parlant-los de ciència. L’Eduard a l’@EscolaVirolai i en Pep Anton al @st_georgeschool

Ep! I seguim actius a Twitter 😉

⤵️

Perdoneu per aquest llarg fil. Després de tot un any rere un logo, avui teníem ganes de parlar-vos cara a cara. Ésser sincers i clars, saludar-vos i explicar-vos qui som, què hem fet, com ho hem fet i per què ho hem fet. A voltes oblidem que rere cada avatar hi ha persones.

⤵️

Malgrat serà un any #CaCa 😜 desitgem que aquest any sigui apassionant, que la ciència us acompanyi i, el que és el + important, que us acompanyin els qui estimeu i que la força, salut i esperança no us abandonin. Molt bon 2020, AITP+1, amics i amigues!

-Eduard i Pep Anton

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

Create your website with WordPress.com
Per començar
%d bloggers like this: